Dušená kachna po moldavsku
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 100 ml Víno červené
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Kachna domácí
 - 3 ks Cibule
 - 8 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kachní sádlo
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 910 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 5.7 mg
 - Draslík 648.1 mg
 - Vláknina 8742 mg
 - Vitamín A 8742 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou kachnu rozstříháme na čtvrtky, osolíme je a ve velkém kastrole na kachním sádle na všech stranách rychle opečeme. Porce pak vyjmeme a na sádle dozlatova opečeme na plátky nakrájenou cibuli. Cibuli zaprášíme moukou, tu osmahmeme, zalijeme horkým drůbežím vývarem, prošleháme, pak přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, celý pepř, bobkový list, sůl a cukr, zamícháme a uvedeme do varu.
 - 
                                2
Pak přidáme opečené porce kachny, přikryjeme a pod pokličkou dusíme doměkka, asi 45-50 minut. Asi 20 minut před dohotovením přilijeme do šťávy červené víno. Hotovou kachnu z kastrolu vyjmeme a ze šťávy vybereme koření.
 - 
                                3
Moldavskou kachnu podáváme s vařenými bramborami, porce přelijeme omáčkou.