Pečínka z kachny i pro začátečníky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1693 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 164 g
 - Sodík 460 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 316.7 mg
 - Draslík 915.6 mg
 - Vláknina 525 mg
 - Vitamín A 525 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 120°C. Dobře očištěnou, vykuchanou kachnu omyjeme (i zevnitř) a vysušíme ji. Osolíme ji jak zvrchu, tak zevnitř a hustě ji posypeme kmínem. Položíme ji do pekáče a pekáč zakryjeme. Poklice musí doonale přilehnout. Pekáč s kachnou vložíme na spodní rošt a necháme kachnu pomalu péct 5.5-6 hodin. Troubu neotvíráme a ani kachnu nebudeme polévat.
 - 
                                2
Přibližně 10 minut před dopečením z pekáče odstraníme poklici a troubu zapneme na 200°C. Kachna bude mít krásně křupavou kůžičku a bude mit pod sebou dostatek šťávy s omastkem.