Kachní prsa na medu s noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
- Sacharidy 143 g
- Tuky 13 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 257.4 mg
- Draslík 2576.6 mg
- Vláknina 31362.3 mg
- Vitamín A 31362.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve smícháme med se solí a pivem a touto směsí kachní prsíčka potřeme.
-
2
Troubu předehřejeme na 200C.
-
3
Maso vložíme do pekáčku, necháme chvíli zapéct, poté stáhneme teplotu na 180C, zakryjeme alobalem a pečeme 30-45minut. Na závěr pečení alobal odkryjeme, aby vznikla křupavá kůžička.
-
4
Po vyjmutí z trouby posypeme maso lístky majoránky a zakryté alobalem necháme na teplém místě.
-
5
Připravíme noky, brambory ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme vidličkou. Přidáme rozšlehané vejce, mouku a zpracujeme vláčné těsto. Vyválíme válečky, rozkrojíme na kousky, vytvarujeme z nich malé oválky a uvaříme ve vroucí, lehce osolené vodě.