Krůtí ragú na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 600 g Krůtí stehna
  • 800 g Brambory
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 1474.2 mg
  • Vláknina 12962.5 mg
  • Vitamín A 12962.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté krůtí stehno mírně naklepeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, odstavíme z ohně, vmícháme mletou papriku.

  • 3

    Do vymaštěného kastrolu vložíme připravené maso, pokryjeme je cibulí, očištěnou, na nudličky pokrájenou paprikou, oloupanými, na kousky rozkrájenými rajčaty a vše posypeme krájeným česnekem, kmínem a solí. Mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka.

  • 4

    Přidáme chilli koření, oloupané, na kostky nakrájené brambory, víno a dusíme, až maso i brambory změknou.

  • 5

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu