Cordon bleu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 886 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 186.3 mg
 - Draslík 493.3 mg
 - Vláknina 3521.9 mg
 - Vitamín A 3521.9 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky osušíme a lehce naklepeme. Mírně osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Na každou půlku řízku položíme plátek šunky a trochu sýra, v polovině přehneme a ve špičce zajistíme jehlou nebo párátkem. Zvenku posolíme a opepříme, obalíme v mouce.
 - 
                                3
Vajíčko ušleháme s 1 lžící vody, strouhanku dáme na talíř. Řízky obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance. Obal na řízek přimáčkneme.
 - 
                                4
Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme přepuštěné máslo. Řízek smažíme z každé strany na středně velkém plameni asi 5 min. dozlatova.
 - 
                                5
Citrony rozčtvrtíme a servírujeme s řízky.