Krůtí nudličky s meruňkami
Suroviny
- 650 g Krůtí prsa
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 425 ml Kompot meruňkový
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 100 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 392 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 130.6 mg
 - Draslík 916.6 mg
 - Vláknina 7665.8 mg
 - Vitamín A 7665.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 66.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na jemné nudličky a krátce je osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve.
 - 
                                2
Ve výpeku podusíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a na nudličky nakrájený pórek. Po 5 minutách přidáme okapané, na dílky nakrájené meruňky a ještě krátce dusíme.
 - 
                                3
Ke směsi přidáme krůtí nudličky, zalijeme smetanou, vývarem a uvedeme do varu. Přimícháme hladkou mouku a pod pokličkou povaříme asi 5 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými širokými nudlemi.