Krůtí špíz s ananasovou salsou
Suroviny
- 200 g Ananas
 - 80 g Jogurt bílý
 - 800 g Krůtí prsa
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Tymián sušený
 - 10 g Bazalka
 - 3 g Tabasco
 - 10 ml Citronová šťáva
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 468 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 88.4 mg
 - Draslík 473 mg
 - Vláknina 1648.3 mg
 - Vitamín A 1648.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme hořčici, med, olej, kečup, tabasco, česnek, tymián a bazalku na marinádu.
 - 
                                2
Krůtí prsa nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Kousky napícháme na špízy. Ty vložíme do marinády a obalíme ze všech stran. Zakryjeme a necháme hodinu v chladničce, obracíme.
 - 
                                3
Připravíme ananasovou salsu. Ananas nakrájíme na kousky smícháme s jogurtem a citrónovou šťávou, dochutíme černým pepřem a dáme do chladničky odležet.
 - 
                                4
Gril předehřejeme na nejvyšší stupeň a mřížku potřeme olejem. Špízy položíme na gril, potřeme marinádou a 5 minut grilujeme. Otočíme, potřeme zbytkem marinády a grilujeme ještě 3 minuty. Podáváme se salsou, ozdobené bazalkou.