Zeleninové krůtí nudličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 112.9 mg
 - Draslík 572.5 mg
 - Vláknina 3909.5 mg
 - Vitamín A 3909.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Připravíme kastrol, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme jej. Krůtí nudličky na něm zprudka opečeme a vyjmeme.
 - 
                                2
Omyjeme a oškrábeme mrkev a celer a nastrouháme na nudličky. Pórek omyjeme, odřízneme kořínkovou část a uvadlou nať. Pórek podélně rozřízneme a pokrájíme na nudličky. Vložíme do kastrolu máslo a zahřejeme. Vsypeme na něj zeleninu a chvíli dusíme, potom ji zalijeme vývarem. Přikryjeme kastrol poklicí a dusíme dál, dokud zelenina není měkká.
 - 
                                3
Potom vmícháme k podušené zelenině zakysanou smetanu a povaříme. Nakonec vrátíme do kastrolu opečené kuřecí nudličky a zahřejeme. Před podáváním pokrm posypeme pažitkou.