Plněné krůtí řízky s vejci
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
 - 130 g Šunka uzená
 - 130 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 80 g Strouhanka
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 400 ml Voda pitná
 - 5.5 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 3 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 428 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 448.4 mg
 - Draslík 566.7 mg
 - Vláknina 3343.1 mg
 - Vitamín A 3343.1 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
 - 
                                2
Na maso položíme plátek šunky, plátek sýra a půlku vejce. Rohy mas spojíme ve středu a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme na másle s olejem z obou stran dozlatova.
 - 
                                3
Ze závitků odstraníme jehly, závitky nařízneme do růžice a podáváme s plátky citronu.