Grilovaná kuřecí křidélka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 54 g
- Sodík 711 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 231 mg
- Draslík 705.6 mg
- Vláknina 5276 mg
- Vitamín A 5276 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuřecí křidélka omyjeme a dobře osušíme papírovými ubrousky. Konce křidélek zastřihneme kuchyňskými nůžkami. 
- 
                                2Mletou papriku, koriandr, celerovou sůl, římský kmín, kajenský pepř, sůl, olej a červený vinný ocet smícháme. 
- 
                                3Směsí rovnoměrně potřeme kuřecí křidélka, urovnáme je do mělké misky a přikryjeme alobalem. Křidélka odložíme nejméně na hodinu do chladničky. 
- 
                                4Kuřecí křidélka opékáme pod předehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí zhruba 15 minut. Během pečení je několikrát obrátíme, případně potřeme olejem. Křidélka ozdobíme snítkami petrželky a podáváme s třešňovými rajčaty, různými salátovými listy a omáčkou podle vlastního výběru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        