Mexické Quesadilly
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1334 kcal
- Sacharidy 218 g
- Tuky 32 g
- Sodík 796 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 218 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 1305.8 mg
- Vláknina 62050 mg
- Vitamín A 62050 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytá, nadrobno nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, nasekanou chilli papričku a lístky koriandru smícháme v míse, osolíme a ochutíme limetkovou šťávou. Salsu necháme chvíli proležet. 
- 
                                2Na pánev vložíme vždy 1 tortillu, prohřejeme ji, obrátíme a posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe opečeným, na kousky nakrájeným kuřecím masem. Přeložíme napůl a lehce přitiskneme k pánvi lopatkou. Když bude tortilla zespodu zlatavá, obrátíme ji a opečeme i z druhé strany. 
- 
                                3Stejným způsobem připravíme zbylé tortilly. 
- 
                                4Opečené quesadilly rozkrojíme na trojúhelníky a ihned podáváme s připravenou salsou. Pokrm vhodně doplníme dipem guacamole. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        