Kuřecí steaky s bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí stehna
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 115.8 mg
  • Draslík 360.1 mg
  • Vláknina 1426.3 mg
  • Vitamín A 1426.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso naklepeme z obou stran. V pánvi se silnějším dnem rozehřejeme máslo a plátky na středním ohni orestujeme cca 3 min z každé strany. Vyjmeme a odložíme na vyhřátý talíř.

  • 2

    Do pánve dáme najemno nasekaný česnek a cibulku, necháme zesklovatět. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a petrželkou. Smícháme s vypečenou šťávou z masa, směsí přelijeme steaky. Ihned podáváme, nejlépe se zeleninou.

Komentáře k receptu