Fazolová paštika
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 150 g Játra telecí
- 200 g Kuřecí prsa
- 40 g Máslo čerstvé
- 60 g Mrkev kořen
- 300 g Slanina vepřová
- 80 g Šalotka
- 350 g Fazolové lusky zelené
- 300 g Vepřová panenka
- 4 g Rozmarýn čerstvý
- 4 g Koriandr čerstvý
- 400 ml Vývar slepičí
- 200 ml Víno madeira
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 55 g
- Sodík 918 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 171.3 mg
- Draslík 807.6 mg
- Vláknina 4375.8 mg
- Vitamín A 4375.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřové a kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. 
- 
                                2Česnek, šalotku, celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme na pánvi, přidáme pokrájenou zeleninu a osmahneme. Poté zalijeme vínem a vývarem a vaříme 15 minut. 
- 
                                3Omáčku necháme zchladnout, přidáme koření a omáčkou přelijeme pokrájené maso. Marinujeme 12 hodin. 
- 
                                4Maso vyjmeme z marinády, tu propasírujeme přes síto a dáme vařit. 
- 
                                5Zredukujeme varem na polovinu a odstavíme. Játra a polovinu slaniny pokrájíme na drobné kousky a smícháme s vepřovým a kuřecím masem. 
- 
                                6Přilijeme 1 bílek a marinádu. Fazolové lusky krátce povaříme, poté vodu slijeme, lusky svážeme slaninou do několika svazků. 
- 
                                7Formu vyložíme slaninou, naplníme do poloviny masovou směsí, přidáme svazky fazolí a překryjeme další směsí. Vršek uhladíme, překryjeme slaninou. Formu zakryjeme alobalem a dáme do horké vodní lázně. Teplotu vody udržujeme na 80 °C. Zahříváme 50 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        