Kuřecí řízky na octě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Sardelové řezy
  • 40 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí stehna
  • 0.51 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 388 mg
  • Vláknina 699.7 mg
  • Vitamín A 699.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, rozdělíme na čtyři kusy a důkladně je osušíme.

  • 2

    Ve velké pánvi s pokličkou rozpálíme olivový olej (3 lžíce)a ze všech stran v ní osmažíme kousky kuřecího masa. Opepříme je, položíme na talíř a uchováme v teple.

  • 3

    V pánvi na mírném plameni rozehřejeme zbytek olivového oleje a osmažíme v něm česnek, rozmarýn a sardele tak dlouho, dokud nezačnou vonět.

  • 4

    Potom nasypeme zpátky kuřecí maso, vše důkladně promícháme a přilijeme vinný ocet. Necháme chvíli povařit, potom zmírníme plamen a vaříme, dokud maso není hotové.

Komentáře k receptu