Salsa s kuřecí jehlou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 400 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř cayenský
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 5 ml Tabasco
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 688 mg
  • Vláknina 3363.9 mg
  • Vitamín A 3363.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme salsu. V misce smícháme rajčata, drcený česnek, nakrájenou cibuli, chilli, sůl, cayenský pepř, koriandr a olivový olej. Řádně promícháme. Přikryjeme a necháme 15 minut odležet, poté přidáme citrónovou šťávu.

  • 2

    Rozpálíme gril na vysokou teplotu. Kousky kuřete rovnoměrně napícháme na jehly. V misce promícháme tabasko a olej. Směsí potřeme kousky kuřete. Za častého otáčení grilujeme 10 minut, dokud není maso propečené a měkké. Podáváme se salsou.

Komentáře k receptu