Křupavé kuře kung po

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 125 g Kešu oříšky pražené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 472.1 mg
  • Vláknina 1326 mg
  • Vitamín A 1326 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Dáme do mísy, přidáme sůl, vaječný bílek a pastu z kukuřičné mouky a trošky vody.

  • 2

    Pakriku nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Rozehřejeme ve woku olej, přidáme kuřecí maso a 2 minuty zprudka smažíme. Vyndáme a udržujeme teplé. Do woku přidáme pokrájenou jarní cibulku, chilli papričky, zázvor a nakrájenou zelenou papriku. Smažíme minutu, přidáme kuřecí maso, žlutou fazolovou omáčku a víno. Promícháme a krátce dusíme. Přidáme opražené kešu oříšky a sezamový olej.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu