Dušené kuřecí řízky s pórkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 42 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 176.6 mg
- Draslík 1121.1 mg
- Vláknina 6666.3 mg
- Vitamín A 6666.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuřecí prsní řízky naklepeme, osolíme, opepříme a odložíme stranou. 
- 
                                2Do kastrolku dáme vařit osolenou vodu, pórky omyjeme, nakrájíme na kolečk a vložíme do vroucí vody. Po pěti minutách scedíme, pórek udržujeme v teple. 
- 
                                3Nadrobno pokrájíme opláchnutou pažitku a oloupanou šalotku. 
- 
                                4Ve velkém rendlíku rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí řízky i šalotku a na silném plameni restujeme. Maso během restování obracíme, aby zezlátlo z obou stran, musí však zůstat šťavnaté. Po 15 - 20 minutách je přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple. 
- 
                                5Do šťávy po kuřeti nalijeme Noilly Prat, víno, obě smetany, pár minut povaříme. Nakonec přidáme vařený pórek a za stálého míchání vaříme na mírném ohni ještě 5 minut. 
- 
                                6Hotovou omáčkou polijeme teplé kuřecí řízky, vše bohatě posypeme nakrájenou pažitkou. 
- 
                                7Podáváme s rýží a grilovanou zeleninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        