Horácké kuře
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 42 g
- Sodík 970 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 161.3 mg
- Draslík 461.2 mg
- Vláknina 825.5 mg
- Vitamín A 825.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Potom je opečeme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka. 
- 
                                2Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme dozlatova. Zalijeme vodou a dobře rozvaříme. 
- 
                                3Slaninu nakrájenou na malé kostičky necháme roztavit, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova. 
- 
                                4Do tohoto základu vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, oloupanou klobásu, rajčata a šťávu z pečených kuřat. Vše podusíme. 
- 
                                5Nakonec přilijeme víno, podle chuti dosolíme a krátce povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        