Kuře na hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 409 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 160.5 mg
 - Draslík 639.4 mg
 - Vláknina 15113.2 mg
 - Vitamín A 15113.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na másle a rozškvařených kostičkách slaniny. Přidáme omyté, naporcované a osolené kuře, podlijeme vínem, povaříme 2 minuty. Přilijeme vývar, kuře opepříme a dusíme pod pokličkou téměř do měkka.
 - 
                                2
Ke konci dušení přidáme hrášek, osolíme jej a dusíme, až vše změkne.
 - 
                                3
Hotový pokrm obložíme nakrájenými, v osolené vodě uvařenými mrkvemi.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.