Kuře se 40 stroužky česneku
Suroviny
- 1600 g Kuře
 - 250 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rozmarýn čerstvý
 - 4 ks Tymián čerstvý
 - 4 ks Petržel - nať
 - 1 ks Bageta
 - 2 ks Celer - nať
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 40 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1296 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 153 g
 - Sodík 920 mg
 - Bílkoviny 89 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 300 mg
 - Draslík 1561.9 mg
 - Vláknina 25938.5 mg
 - Vitamín A 25938.5 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 108.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dovnitř omytého kuřete vložíme nasekanou celerovou nať, po dvou snítkách tymiánu, rozmarýnu a petrželky a přidáme ještě 6 stroužků česneku. Křídla a nohy kuřete upevníme nití a celé kuře potřeme olejem a osolíme.
 - 
                                2
Na dno pekáče dáme 10 stroužků česneku a přidáme zbylé bylinky, nakrájený celer, mrkev a cibuli. Nakonec do pekáče vložíme kuře, obložíme je zbylým česnekem a přilijeme zbylý olej a bílé víno. Pod pokličkou pečeme asi 80 minut.
 - 
                                3
Upečené kuře vyjmeme a šťávu slijeme do kastrůlku. Odstraníme česnek, sebereme přebytečný tuk a asi 3 minuty šťávu povaříme.
 - 
                                4
Kuře naporcujeme, přelijeme šťávou a ozdobíme česnekem.
 - 
                                5
Podáváme s opečenými krajíčky bagety potřenými měkkou česnekovou dužinou.