Kuře s majonézou
Suroviny
- 1000 g Kuře
 - 200 ml Majonéza
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 1195 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 1189.2 mg
 - Vláknina 46.7 mg
 - Vitamín A 46.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, svázané kuře uvaříme v osoleném vývaru, do kterého jsme přidali trochu octa.
 - 
                                2
Uvařené kuře vyjmeme, rozkrájíme, vykostíme a stáhneme z kůže. Maso vložíme do vychladlého vývaru a necháme odležet.
 - 
                                3
Potom kuře upravíme na mísu, pokryjeme majonézou ochucenou citronovou šťávou, octem, hořčicí, cukrem, pepřem, solí a worcesterem.
 - 
                                4
Podáváme s čerstvou zeleninou.