Kuřecí polévka s čerstvým pórkem a vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1038 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 477 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 277.5 mg
 - Draslík 1101.4 mg
 - Vláknina 15620 mg
 - Vitamín A 15620 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Důkladně omyjeme a vypláchneme kuře, ze kterého jsme vyjmuli drůbky a odřízli krk. Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pórek a zázvor a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut při mírné teplotě.
 - 
                                2
Po 30 minutách vyjmeme kuřecí krk, drůbky i zázvor z hrnce a dáme stranou.
 - 
                                3
Očištěnou a nakrájenou mrkev, na jemné nudličky, spolu s nasekanými celerovými řapíky a zbytkem pórku, nakrájeným na kolečka, vložíme do polévky s kuřetem a podle vlastní chuti osolíme. Přidáme víno a nudle a mírně povaříme dalších 15 minut, dokud není vše měkké.
 - 
                                4
Vyjmeme kuře, odstraníme kůži a obereme maso z kostí, nakrájíme na větší kousky a vrátíme do polévky.
 - 
                                5
Polévku podáváme s opečeným chlebem.