Carské kuře
Suroviny
- 1200 g Kuře
 - 20 g Zázvor celý
 - 70 g Jogurt bílý
 - 60 g Cibule
 - 5 g Skořice celá
 - 50 ml Olej olivový
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 227.3 mg
 - Draslík 693.7 mg
 - Vláknina 3216 mg
 - Vitamín A 3216 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře nasekáme na porce, každý kus do hloubky třikrát nebo čtyřikrát nařízneme. Masem vyložíme pekáč. Smícháme zbylé suroviny a směsí maso důkladně potřeme. Potom je přikryjeme a vložíme na půl hodiny do chladničky. Několikrát je obrátíme a občas potřeme marinádou.
 - 
                                2
Do pekáče vložíme maso kostí nahoru. Dáme je na 15 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C a až mírně zhnědne, obrátíme je
 - 
                                3
a potřeme marinádou. Pečeme dalších 15 minut, po 7 minutách maso znovu potřeme. Maso je hotové, když je upečené dozlatova a pokud do něj píchneme jehlou, vytéká z něj čirá šťáva.
 - 
                                4
Podáváme horké.