Hanojské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 818 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 814 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 125 mg
 - Draslík 559.8 mg
 - Vláknina 4311.7 mg
 - Vitamín A 4311.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, osušíme, zevnitř nasolíme a naplníme jarní cibulkou, česnekem a zázvorem. Zašijeme a vložíme do velkého hrnce tak, aby bylo celé ponořené ve vodě. Vaříme na mírném ohni asi 40 minut, až je maso měkké, v průběhu 2x otočíme. Hotové kuře vyjmeme, osušíme, a silně natřeme arašídovým olejem a necháme vychladnout. Vývar dáme stranou, měl by ho být litr.
 - 
                                2
Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme olej, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, až začnou vonět. Přisypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme 1l vývaru z kuřete, osolíme a vaříme na mírném ohni 20 minut. Odstavíme a přikryté necháme 10 minut rýži dojít.
 - 
                                3
Kuře nakrájíme na plátky a podáváme s hotovou rýží.