Kuře po uhersku
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Kuře
 - 2 ks Chilli paprička
 - 5 ks Paprika červená
 - 1 ks Karotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 hrnek Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1185 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 828 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 325.5 mg
 - Draslík 1222.8 mg
 - Vláknina 8395.3 mg
 - Vitamín A 8395.3 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 134.3 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné kuře rozporcujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme porce kuřete, podlijeme vývarem a dusíme.
 - 
                                2
Očištěné papriky, pálivé papričky a uvařenou karotku umeleme, přidáme rajčatový protlak, olej, mletý pepř, trochu tlučeného kmínu a sůl. Vše promícháme, přidáme ke kuřeti, podlijeme a dusíme doměkka.