Fettucine s houbami a kuřetem
Suroviny
- 155 g Hrášek
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Houby sušené
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 130 g Šunka parmská
 - 380 g Těstoviny Fettuccine
 - 1000 g Kuřecí maso grilované
 - 30 g Petržel kudrnka
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 60 ml Sherry brandy
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1125 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 602 mg
 - Bílkoviny 90 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 395.2 mg
 - Vláknina 11910 mg
 - Vitamín A 11910 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. Sušené houby namočíme do vody a necháme asi 10 minut stát. Potom vodu slijeme, houby důkladně vymačkáme a nakrájíme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přidáme drcený česnek a asi po minutě plátky žampionů, sušené houby a šunku a zvolna smažíme asi 5 minut za občasného zamíchání.
 - 
                                3
Do směsi s houbami vlijeme brandy a smetanu. Omáčku chvíli vaříme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme kuřecí maso, hrášek, pepř, sůl a petrželku a necháme je za stálého míchání 4-5 minut prohřát. Na závěr smícháme omáčku s těstovinami, pokrm upravíme na talíře a podáváme.