Kuře s gyrosem a medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 326 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 495.5 mg
 - Vláknina 448.5 mg
 - Vitamín A 448.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jako první připravíme marinádu, která se skládá z koření gyros nebo grilovacího koření na kuře, 3 lžic medu, 6 lžic kečupu, 3 lžic oleje, 3 stroužků rozdrceného česneku a 100 ml vody.
 - 
                                2
Omyté kuře rozdělíme na polovinu a vložíme do marinády. Maso necháme v marinádě 3 hodiny.
 - 
                                3
Potom kuře z marinády přendáme do pekáče. Během pečení maso obracíme, aby bylo všude propečené a hezky zbarvené. Pečeme přibližně 1 hodinu v troubě na 180°C.