Kuře pečené s oreganem a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 904 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 1511.2 mg
 - Vláknina 12765.2 mg
 - Vitamín A 12765.2 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a rozporcujeme. Potom přidáme l lžičku soli a necháme půl hodiny uležet.
 - 
                                2
Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka nebo půlměsíčky a přidáme ke kuřeti. Dosolíme druhou lžičkou soli, dochutíme pepřem a oreganem.
 - 
                                3
Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou a 50 ml vody a maso tím zalijeme.
 - 
                                4
Dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme čtvrt hodiny. Potom teplotu snížíme na 180 °C a ještě hodinu dopékáme. Během pečení podléváme šťávou. Kuře musí být křupavé a brambory měkké.