Kuřecí rizoto s marinovaným masem
Suroviny
- 125 g Jogurt bílý
 - 400 g Rýže loupaná
 - 12 g Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček
 - 1 kávová lžička Mák mletý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.5 kávová lžička Šafrán
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kuře
 - 10 ks Hřebíček
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Tabasco
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mandle
 - 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1402 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 446 mg
 - Bílkoviny 90 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 322.8 mg
 - Draslík 1188.4 mg
 - Vláknina 13619.2 mg
 - Vitamín A 13619.2 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži propereme a opražíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou cibulí. Jakmile rýže zesklovatí, zalejeme trochou vody, v níž rozmícháme všechny ostatní ingredience a dusíme cca 5 minut. Poté odstavíme.
 - 
                                2
Nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s utřeným česnekem a všemi ostatními ingrediencemi na marinádu. Vložíme do ní naporcované kuře a necháme minimálně 2 hodiny odležet.
 - 
                                3
Poté nadrobno nasekáme cibuli a česnek a společně s hřebíčkem, kardamomem (6 ks = 12 g)), skořicí a solí krátce osmahneme na rozpáleném oleji. Vložíme maso i s marinádou a dusíme doměkka. Když je kuře hotové, zakryjeme ho připravenou rýží, přikryjeme pokličkou a ve vyhřáté troubě dodusíme.