Pečené kuřátko z lakhnaú
Suroviny
- 3 kávová lžička Kmín celý
 - 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 3 kávová lžička Kardamom
 - 1.5 kávová lžička Hřebíček
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 3 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1.5 kávová lžička Skořice celá
 - 6 kávová lžička Koriandr celý
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Rajčata
 - 1 ks Kuře
 - 1 špetka Sůl
 - 6 stroužek Česnek
 - 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 212.5 mg
 - Draslík 1111.2 mg
 - Vláknina 6843.8 mg
 - Vitamín A 6843.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme, naporcujeme a zbavíme kůže. Spolu s drůbky dáme kůži vařit do osolené vody. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s kořením, cukrem, osolíme a vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran. Necháme cca 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Mezitím oloupeme rajčata a pokrájíme je na kousky. V teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme maso i rajčata a zprudka restujeme, podléváme vývarem z kůže. Poté dáme péct do rozehřáté trouby. V průběhu pečení několikrát obrátíme a podlijeme. Do vypečné šťávy nakonec vmícháme rozemletou vařenou kůži s drůbky.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.