Kuře s nádivkou ze skopového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1196 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 548 mg
 - Bílkoviny 87 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 349.1 mg
 - Draslík 994.4 mg
 - Vláknina 2010.3 mg
 - Vitamín A 2010.3 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřata dobře omyjeme a vysušíme, zevnitř i zvenku osolíme a necháme v chladničce hodinu odležet.
 - 
                                2
Rýži uvaříme, pak scedíme přes síto, necháme vychladnout a okapat.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, najemno nasekáme i omytou nať petrželky. Rajčata oloupene a nakrájíme na malé kousky. Mandle spaříme, oloupeme a jemně nasekáme.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme část másla, na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mleté jehněčí maso, uvařenou rýži, nakrájená rajčata a nasekané mandle, podle chuti přidáme skořici, opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme, prohřejeme a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Odleželá kuřata naplníme vychladlou nádivkou a zašijeme, případně uzavřeme pomocí špikovacích jehel. V pekáči rozehřejeme zbylé máslo, na ně položíme kuřata a podlijeme je vývarem. Pečeme ve středně rozehřáté troubě přibližně hodinu a půl, během pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                6
Upečená kuřata rozdělíme na porce a podáváme horké přelité šťávou z pekáče.