Kuře na medu s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 240 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 222.5 mg
 - Draslík 593.6 mg
 - Vláknina 1224.2 mg
 - Vitamín A 1224.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, důkladně potřeme částí citronové šťávy a osolíme.
 - 
                                2
V rozehřátém pekáči rozpustíme máslo a smícháme ho s medem a zbylou citronovou šťávou. Do pekáče dáme porce kuřete, podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby. Po 10 minutách pečení snížíme teplotu, kuře pečeme přibližně 1 hodinu a během pečení potíráme vypečenou šťávou.
 - 
                                3
Zatímco se kuře peče, spaříme mandle, oloupeme je a nasekáme najemno.
 - 
                                4
Upečené porce kuřete na servírovacím talíři lehce posypeme zázvorem a nasekanými mandlemi.