Gruzínské rychlé kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 125 mg
 - Draslík 349.9 mg
 - Vláknina 394.2 mg
 - Vitamín A 394.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 7.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře dobře očistíme a omyjeme. Nůžkami na maso kuře rozstřihneme podél páteře po obou stranách. Páteř vyndáme a zůstanou nám dvě půlky, které z obou stran potřeme utřeným česnekem a posypeme solí.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, položíme na něj připravené kuřecí půlky a z každé strany pečeme přibližně 15-20 minut doměkka.
 - 
                                3
Opečené půlky vyndáme z pánve, rozdělíme na talíře, dochutíme ještě solí, pepřem. Polijeme vypečenou šťávou, posypeme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.