Dušené kuře na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 379 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 320.4 mg
 - Draslík 1021.5 mg
 - Vláknina 2612 mg
 - Vitamín A 2612 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtiny.
 - 
                                2
Připravíme pekáč, v něm rozehřejeme polovinu másla, vložíme na něj cibuli a žampiony a opečeme je. Hotové vyjmeme a do pekáče vložíme porce kuřete. Zalijeme calvadosem a flambujeme. Pak do pekáče přidáme opečenou cibuli se žampiony a zalijeme drůbežím vývarem. Porce kuřete přikryté dusíme 40 minut.
 - 
                                3
Oloupeme jablka, vyřízneme z nich jádřince a pokrájíme je na osminy. Opečeme je na zbytku másla. Vzniklou šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali 2 žloutky. Omáčku už nevaříme. Přelijeme s ní porce kuřete a podáváme.