Bylinkové dušené kuře
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
 - 10 g Bazalka
 - 10 g Estragon
 - 50 g Tymián čerstvý
 - 10 g Kerblík
 - 125 ml Víno bílé
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Kuře
 - 4 cl Dolin - Vermouth
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 141.9 mg
 - Draslík 594.6 mg
 - Vláknina 3433.3 mg
 - Vitamín A 3433.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
V pekáči rozehřejeme 4 lžíce oleje a vložíme k nim porce kuřete. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme na olej. Přilijeme vermut, bílé víno a drůbeží vývar. Přidáme ještě tymián a 30 minut dusíme. Pak vyjmeme.
 - 
                                3
Bylinky, tedy bazalku, estragon, petrželku a kerblík nasekáme nadrobno. Na kostičky nakrájíme rajčata. Bylinky a rajčata vložíme do omáčky a ještě chvíli vaříme, pak přidáme 3 lžíce zakysané smetany a vaříme do zhoustnutí. Omáčku přecedíme přes síto a přelijeme s ní porce kuřete. Podáváme.