Kuře s celerem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1069 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 725.3 mg
 - Vláknina 2907.5 mg
 - Vitamín A 2907.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Celer oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať posekáme najemno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme porce kuřete a osmahneme ze všech stran. Kuře vyjmeme, do výpeku nasypeme petrželku s celerem, orestujeme, přiložíme kuře, zakápneme brandy, přidáme celý oloupaný česnek, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.
 - 
                                3
Kuřecí porce se šťávou a zeleninou upravíme na talíře a podáváme.