Kuře na smetaně po rusku
Suroviny
- 600 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
 - 150 ml Voda pitná
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Muškátový květ
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 kg Kuře
 - 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 191 mg
 - Draslík 547.9 mg
 - Vláknina 2241.5 mg
 - Vitamín A 2241.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpuštěné máslo v pekáči položíme kuře, podlijeme trochou horké vody a na mírném ohni v troubě opékáme.
 - 
                                2
Asi po 20 minutách, když je kuře napůl měkké, ho vyjmeme, rozsekneme na čtvrtky a ze všech stran ho posolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a muškátem, vrátíme na pekáč kůží nahoru a pečeme dále.
 - 
                                3
Když je kůže opečena téměř dozlatova, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, zalijeme kuře zakysanou smetanou smíchanou s drůbežím vývarem, přidáme nastrouhaný krajíc tvrdého chleba a dusíme ještě 20 minut.
 - 
                                4
Takto upravené kuře podáváme s vařenými těstovinami, politými omáčkou a obložené plátky menší čerstvé salátové okurky.