Nadívané kuře z Lombardie
Suroviny
- 300 g Kuřecí Játra
 - 200 g Šalotka
 - 1000 g Kuře
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Šalvěj
 - 1 kávová lžička Rozmarýn
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Rohlíky bílé
 - 0.51 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 157.8 mg
 - Draslík 518.1 mg
 - Vláknina 811 mg
 - Vitamín A 811 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mléka namočíme rohlík nakrájený na kostky. Kuřecí játra omyjeme, poté je osušíme a v pánvi na rozehřátých 2 lžících olivového oleje asi 5 minut zvolna opékáme. Opečená játra necháme vystydnout, následně je nahrubo posekáme.
 - 
                                2
Na malé kousky rozkrájené oloupané šalotky zvolna do měkka osmahneme na výpeku z jater, přidáme nadrobno posekanou šalvěj s rozmarýnem, lžíci citronové šťávy a odstavíme z ohně. Přimícháme namočený rohlík, játra, lžíci změklého másla, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Hotovou nádivku necháme 10 minut odstát.
 - 
                                3
Očištěné kuře naplníme nádivkou a položíme do pekáče. Zde ho přelijeme horkým drůbežím vývarem a zbylým olivovým olejem, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 180°C. Kuře pečeme 1¾ - 2 hodiny do zlatova, při pečení poléváme výpekem, je-li to potřeba, doplníme ho ještě drůbežím vývarem.
 - 
                                5
Upečené kuře i nádivku rozdělíme na 4 porce, které podáváme přelité šťávou.