Kuře v bešamelové omáčce, smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2515 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 219 g
 - Sodík 1113 mg
 - Bílkoviny 91 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 519.5 mg
 - Draslík 999.2 mg
 - Vláknina 3642.4 mg
 - Vitamín A 3642.4 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osoleném masovém vývaru uvaříme doměkka kuřata.
 - 
                                2
Vyndáme z vývaru a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Stáhneme kůži a rozčtvrtíme.
 - 
                                4
Podusíme na másle nakrájené houby, přidáme mléko, mouku a povaříme na hustou omáčku.
 - 
                                5
Osolíme, opepříme a přidáme žloutky.
 - 
                                6
Čtvrtky kuřete prochladlou omáčkou důkladně obalíme, posypeme strouhankou, aby omáčka na mase držela.
 - 
                                7
Porce obalíme znova v rozšlehaných bílcích a ve strouhance.
 - 
                                8
Dozlatova osmahneme v rozehřátém oleji.
 - 
                                9
Smažené kuře podáváme s brambory a s míchaným zeleninovým salátem.