Kuře v marinádě
Suroviny
- 100 g Zelenina kořenová
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kuře
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 dl Víno bílé
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1052 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 336.1 mg
 - Draslík 865.4 mg
 - Vláknina 1895.8 mg
 - Vitamín A 1895.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší omyté a osolené kuře opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou.
 - 
                                2
Kuře vyndáme a rozdělíme na porce. Do horkého výpeku vmícháme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, cukr, pepř a worcestr nebo sojovou omáčku. Do takto připravené marinády vložíme porce kuřete a necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne.
 - 
                                3