Frikasé z kuřete
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1072 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 97853 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 344 mg
 - Draslík 1021.9 mg
 - Vláknina 2432.8 mg
 - Vitamín A 2432.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře nakrájíme na větší kousky a osolíme. Polovinu másla rozehřejeme a zpěníme na něm cibuli, přidáme připravené kuře, opečeme, podlijeme a dusíme téměř do měkka.
 - 
                                2
Připravíme si světlou jíšku ze zbylého másla a mouky, zalijeme ji mlékem a vývarem, řádně rozmícháme a povaříme na omáčku.
 - 
                                3
Jakmile je maso dušené, vykostíme a drobně nakrájíme. Šťávu z kuřete přilijeme do omáčky, přilijeme čerstvou smetanu, přidáme rozkrájené maso a vše povaříme ještě zhruba 20 minut.
 - 
                                4
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme s dílky citrónu.
 - 
                                5
Jako přílohy podáváme jemné noky, makaróny posypané opraženou strouhanou houskou nebo rýži.