Malé drůbeží suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra drůbeží
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 271.3 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží játra omyjeme a rozmixujeme na jemnou kaši.

  • 2

    K rozmixovanému masu přilijeme mléko.

  • 3

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

  • 4

    Troubu necháme předehřát na 185 °C.

  • 5

    Vyšlehaný sníh vmícháme po lžících opatrně do masového pyré. Vzniklou kaší naplníme misky na suflé cca 2 cm pod okraj a ihned vložíme do trouby.

  • 6

    Pečeme 20 minut, během pečení troubu neotvíráme!

  • 7

    Po upečení ihned servírujeme.

Komentáře k receptu