Játrové špízy s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Ředkvička
  • 600 g Játra drůbeží
  • 100 g Mandle plátky
  • 400 g Hrachové lusky
  • 70 ml Olej olivový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 665.9 mg
  • Vláknina 6439.8 mg
  • Vitamín A 6439.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra omyjeme a necháme dobře okapat, poté je osolíme. Kousky jater napícháme na špízové jehly. Bílky ušleháme do pěny. Ředkvičky omyjeme a rozpůlíme, Z hrachových lusků odkrojíme tuhé konce a omyjeme je.

  • 2

    Špízy obalíme v bílku a poté v plátcích mandlí.

  • 3

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm špízy dozlatova. Poté je dáme stranou a na rozpálený olej dáme ředkvičky a hrachové lusky. Krátce osmažíme, osolíme a opepříme. Zeleninu servírujeme teplou se smaženými špízy spolu s výpekem.

Komentáře k receptu