Kuřecí křidélka na pomerančích
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1350 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 146.6 mg
- Draslík 690.5 mg
- Vláknina 13038 mg
- Vitamín A 13038 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve velké porcelánové míse smícháme grilovací omáčku se šťávou z pomeranče, vložíme kuřecí křidélka, důkladně promícháme. Křidélka několikrát obrátíme, aby je marináda pokryla ze všech stran. Mísu s křidélky dáme na 10 minut marinovat do ledničky. 
- 
                                2Gril předehřejeme na vysokou teplotu, křidélka rozložíme na velký plech, potřeme marinádou a grilujeme přibližně 20 minut. Během grilování je neustále obracíme a potíráme zbylou marinádou. Maso musí být pořádně propečené a kůžička na nich křupavá. 
- 
                                3Oloupeme zbývající 2 pomeranče, rozdělíme je na dílky, salát rozdělíme na listy, které opereme a osušíme, cibulky nakrájíme na kolečka. 
- 
                                4Na 4 talíře rozložíme listy salátu, na ně položíme grilovaná křidélka, ozdobíme dílky pomeranče a posypeme cibulkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        