Slepice po arménsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Ječné kroupy
  • 30 g Skořice mletá
  • 500 g Cibule
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3.5 l Voda pitná
  • 0.09 dl Olej olivový
  • 2.5 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 135.3 mg
  • Draslík 472.5 mg
  • Vláknina 8067.9 mg
  • Vitamín A 8067.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a vykostíme.

  • 2

    Do vývaru přidáme předem namočené kroupy, nadrobno nakrájené slepičí maso, osolíme a opepříme. Vše promícháme a dusíme pod poklicí v troubě 20 - 30 minut.

  • 3

    K hotovému pokrmu podáváme zvlášť máslo se skořicí a na oleji usmaženou, jemně nakrájenou cibuli.

Komentáře k receptu