Kořeněná slepičí polévka se zeleninou
Suroviny
- 1000 g Slepice
- 500 g Brambory
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 195 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 190.8 mg
- Draslík 1384.7 mg
- Vláknina 15965.4 mg
- Vitamín A 15965.4 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, vložíme do hrnce s vodou a vaříme do poloměkka.
-
2
Oloupané brambory a očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce ke slepici a vše dovaříme doměkka.
-
3
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na sádle, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Přilijeme ji do polévky, přidáme bobkový list, majoránku, nasekanou petrželku a chvíli povaříme. Nakonec polévku podle chuti přisolíme, opepříme a okyselíme.