Slepičí kaldoun
Suroviny
- 10 g Cibule
- 100 g Kuřecí drůbky
- 20 g Celer řapíkatý
- 20 g Petržel kořen
- 20 g Olej rostlinný
- 60 g Játra drůbeží
- 20 g Strouhanka
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Mouka pšeničná hrubá
- 20 g Mrkev kořen
- 30 g Květák
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Majoránka
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 40 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 253.7 mg
- Draslík 441 mg
- Vláknina 4763 mg
- Vitamín A 4763 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné drůbky bez jater zalijeme studenou vodou, přidáme, pepř, nové koření, sůl a vaříme doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, růžičky květáku a uvaříme doměkka.
-
2
Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji prochladlým vývarem z drůbků, rozšleháme a za občasného míchání dobře provaříme.
-
3
Rozetřená játra promícháme se strouhankou, hrubou moukou, vejcem, třeným česnekem, pepřem, majoránkou, solí a pokrájenou cibulí a vytvarujeme do menších nočků.
-
4
Přidáme zvlášť uvařené játrové nočky, drobně pokrájené maso z drůbků, krátce povaříme a ozdobíme pažitkou.