Slepice na zelenině s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 886 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 119.5 mg
- Draslík 355.6 mg
- Vláknina 9558 mg
- Vitamín A 9558 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubokém rendlíku smažíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, poté vložíme zeleninu, podlijeme několika sběračkami vývaru ze slepice, osolíme, vsypeme kari koření, řádně promícháme a pod poklicí dusíme, dokud zelenina nezměkne.
-
2
K zelenině přimícháme maso z uvařené slepice, které jsme nakrájeli na nudličky, na půlky nakrájené olivy a důkladně prohřejeme.