Dušená slepice s křenem a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 406 mg
 - Bílkoviny 76 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 302 mg
 - Draslík 692.8 mg
 - Vláknina 1947.3 mg
 - Vitamín A 1947.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 155.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. V kastrole na másle porce opečeme a vyjmeme.
 - 
                                2
Ve výpeku lehce podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme trochou vody, přidáme porce slepice a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka.
 - 
                                3
Před koncem dušení šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme smetanou. Chvíli povaříme a nakonec přidáme nastrouhaný křen a nasekaný kopr.