Slepice dušená s rajčaty a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1952 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 185 mg
- Draslík 1094.2 mg
- Vláknina 9505 mg
- Vitamín A 9505 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky. Očištěné brambory krájíme na čtvrtky, olivy vypeckujeme a pokrájíme na půlky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přiložíme maso a osmažíme ze všech stran. Podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi hodinu. Přidáme rajčata, brambory, olivy, posypeme strouhankou, pálivou paprikou, promícháme a dodusíme do měkka.